A baloldal pénzeli az MDF pesterzsébeti kampányát?

Bánó Miklós, a pesterzsébeti MDF alapító tagja, volt elnöke, önkormányzati képviselő a mai napon bejelentette hogy kilép a Magyar Demokrata Fórumból. A politikus indokként tisztázatlan kampány-pénzeket, az antalli örökség feladását, elvtelen fórumos politizálást említett közleményében.

Néző László
2006. 08. 10. 8:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bánó Miklós (volt) MDF-es politikus szerint tisztázatlan, hogy honnan származik az a 2,5 millió forint, amit Hardy László polgármesterjelölt „szerzett„ a kampányra. Úgy véli, az érintettek nem tudták cáfolni, hogy egy közismert baloldali vállalkozó adományáról van szó. A kerületi pártvezetés feladta az antalli örökséget, cserbenhagyta a rendszerváltó politikai erőket – írja a kilépő Bánó Miklós közleményében, megemlítve, hogy a pesterzsébeti MDF koalícióra lépett, és elvtelenül együttműködik a kerületi baloldallal, az MSZP-vel és az SZDSZ-szel. Az önkormányzatban abszolút többséggel rendelkező szocialistáktól alpolgármesteri pozíciót, az MDF önkormányzati súlyát messze meghaladó mértékben bizottsági, felügyelő-bizottsági tagságot fogadott el – sorolja a közlemény. Ezt Bánó szerint nem lehet másként értékelni, mint a jobboldal megosztásáért kapott fizetségként.

Az MDF-ből kilépő politikus úgy látja: a párt vezetői több olyan jelöltet indítanak az önkormányzati választáson, akiket a jelölésük napján látott először a párt tagsága.

Hardy László, az MDF polgármester-jelöltje számára viszont az „tisztázatlan”, hogy honnan szedi ezt az egész pénz-históriát Bánó Miklós. Hardy az MNO-nak elmondta: semmiféle 2,5 millióról nincs szó, így az is nyilvánvaló szerinte, hogy a nem levő pénzt nem kaphatta semmiféle „közismert baloldali vállalkozótól”.

Bánó Miklós erre úgy reagált az MNO-nak: Hardy László többek előtt, elnökségi ülésen is megemlítette a 2,5 milliót, sőt, azt is kijelentette: senkinek nem kell a kampányát magának finanszíroznia, mert erre megvan a pénz. A kilépett politikus elmondta: egészen konkrétan tudja, honnan van a pénz. Az biztos – mondta –, hogy nem az MDF központi kasszájából, mert abban nincs annyi, hogy minden körzetben ilyen módon finanszírozzák a kampányt. Bánó Miklós elmondta még: alapos oka volt elhagyni az MDF-et, amelyben egyébként 17 éve politizál, de ez a fórum már nem az, ami egykor volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.