időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Gyurcsány: Budapest a szabadság és a szolidaritás városa + Képriport

MNO
2006.08.26. 14:02

Pártérdeken felülemelkedő együttműködésről beszélt Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnöke a párt kampánynyitó rendezvényén. Demszky Gábor azt hangsúlyozta, hogy az általa négy évvel ezelőtt ígértek kétharmada megvalósult. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a főváros akkor lehet sikeres, ha összefogás van a kerületek és Budapest vezetése között.

Tudtuk, hogy nem egy szerelemházasság lesz, de tudjuk a feladatot, érezzük a közös felelősséget – mondta Molnár Gyula. A szocialisták budapesti elnöke a főváros jövőjét érintő legfontosabb fejlesztések között sorolta, hogy akciót indítanak a lakásmaffia ellen, egységes lakbért és egységes parkoló díjat vezetnének be, létesítmény és sportpályák fejlesztésével egy budapesti olimpia megszervezésére is felkészülnek.

Demszky Gábor főpolgármester az MSZP és az SZDSZ koalíciójával kapcsolatban úgy fogalmazott, a két pártnak közös programja van, s Budapest csak akkor fejlődhet, ha a kormány együttműködik a városvezetéssel.

A kampánynyitón felszólalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Mint mondta, az MSZP és az SZDSZ tizenkét éves házassága Budapest házassága is, a főváros csak akkor lehet erős és sikeres, ha összefogás van a kerületek és Budapest vezetése között. „Budapest a szabadság levegőjétől lett olyan, amilyen” – fogalmazott a miniszterelnök hangsúlyozva, hogy Budapest a szabadság és a szolidaritás városa.

Hozzátette: ezt a két eszmét a szocialisták és a szabad demokraták képviselik, és akik a szabadságot és a szolidaritást választják, szavazzanak erre a két pártra és jelöltjeikre.

(MTI, Magyar Rádió)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.