időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Janukovics nem akar oroszellenes érzelmeket kelteni

MNO
2006.08.05. 15:39

Az új kormány nem fog oroszellenes érzelmeket szítani Ukrajnában – jelentette ki Viktor Janukovics új ukrán miniszterelnök a Rosszijszkaja Gazeta című orosz lapban.

„Véget kell vetni a szomszédok szidalmazásának és meg kell tanulnunk, hogy a számunkra fontos partnereknek kijáró tisztelettel beszéljünk velük„ – fogalmazott Janukovics az orosz kormány hivatalos lapjának szombati számában közölt interjúban.

A pénteken hivatalba lépett ukrán miniszterelnök leszögezte, hogy Ukrajna nem mondhatja fel az orosz gáz szállításáról kötött megállapodásokat, amikor az ukrán politikusok ennek lehetőségéről beszéltek, „nem játszottak tiszta lapokkal”.

Janukovics az orosz lapnak hangsúlyozta, hogy kormánya azt a programot fogja pontosan végrehajtani, amelyet a Régiók Pártja hirdetett meg a választási kampányban. Kifejtette, hogy az ukrán államfővel aláírt megállapodásban ugyan szerepel Ukrajna NATO-tagságának kérdése, de a megállapodás azt tartalmazza, hogy erről népszavazásnak kell döntenie.

Janukovics az Eho Moszkvi rádiónak adott rövid nyilatkozatában kijelentette, hogy első külföldi útjai Moszkvába, illetve Washingtonba fognak vezetni, de „hogy milyen sorrendben, arra még nem lehet válaszolni„.

(Kárpátinfó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.