Kenőpénzt fogadott el a tűzoltóság egyik vezető tisztje

Letartóztatták a kazincbarcikai tűzoltóság egyik vezető tisztjét, mert a rajtakapták, hogy kenőpénzt fogadott el egy építési vállalkozótól – értesült a HavariaPress.

MNO
2006. 08. 07. 6:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzoltótisztet irodájából vitték el a rendőrök azután, hogy egy helybéli építkezés beruházója kétmillió forintot adott át neki, megkönnyítendő ezzel az építkezés tűzbiztonsági engedélyezését. A vállalkozó a pénz átadása előtt értesítette a helyi rendőrséget: az átadott bankjegyeket megjelölték, majd a vállalkozó távozása után fogták el a tűzoltót.

A tűzoltótiszt ügyvédje elismerte ugyan, hogy történt pénzátadás, de az csupán annyit jelentett, hogy védencét a vállalkozó szakértőként kívánta foglalkoztatni, s a szakértői díjat adta neki át. A tűzoltót előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.