időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Kilép az MSZP-ből Salgótarján polgármestere

MNO
2006.08.07. 11:05

Salgótarján szocialista polgármestere független polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson, és kilép az MSZP-ből – ezt maga Puszta Béla jelentette be hétfőn.

Puszta Béla az MSZP alapító tagja és Nógrád megyében az egyik megszervezője volt, majd a párt megyei ügyvezető alelnöke, irodavezetője, országgyűlési képviselője, nyolc évig pedig megyei elnöke lett. 1994-től Salgótarján polgármestere, az eddigi három ciklusban mindvégig az MSZP jelöltje volt. Tavaly szeptemberben azonban személyi ellentétek miatt kilépett a salgótarjáni szervezetből, azóta az MSZP kisterenyei alapszervezetének tagja.

Puszta Béla úgy fogalmazott: „A harmadik ciklus új helyzetet teremtett. A Magyar Szocialista Párt városi és megyei vezetőinek hozzám való viszonya megváltozott. Ez először a párton belüli kiszorításomban jelentkezett, majd közéleti területen is tapasztalható volt, aztán 2006 februárjától önkormányzati területen, a közgyűlésen belüli döntéseknél is tapasztalható volt.„

A polgármester szerint az utóbbi hónapokban „személyi, hatalmi törekvések érvényesültek” a városérdekben való gondolkodás helyett, méltatlan szerepre korlátozták az önkormányzati képviselőket, s „csak a párt általi megrendelések szavazatokon keresztüli biztosítása„ volt a feladatuk.

„Nemcsak saját magammal, sőt nemcsak az MSZP-vel kapcsolatosan jelentkezik felelősségem, hanem mindazok felé, akik eddig támogattak, és függetlenül ettől a helyzettől, a következő időszakban is támogatni kívánnak. (...) Nem futamodok meg, felvállalom a megmérettetést, független polgármesterjelöltként elindulok a következő választáson” – mondta. A polgármester elmondta: emiatt ki kell lépnie az MSZP-ből. „Nem hagytak más választást, mint hogy kilépjek a Magyar Szocialista Pártból„ – fogalmazott.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.