Lemondott az mentősök főigazgatója

Lemondott az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Takács Zoltán. Pozícióját eddigi általános helyettese Gorove László veszi át. A tárca közleménye szerint „az Országos Mentőszolgálat élén olyan vezetőre van szükség, aki a zavartalan és biztonságos működést biztosítani tudja”. Takács lemondásának hátterében a kedden bejelentett 10 százalékos létszámcsökkentés áll.

MNO
2006. 08. 02. 5:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott a mentőszolgálat főigazgatója

A döntés hátterében az áll, hogy elbocsátanak több mint 700 dolgozót az Országos Mentőszolgálattól. Ez mintegy 10 százalékos létszámleépítést jelent.

A távozó főigazgató bejelentése váratlanul érte a tárca vezetését, mert Takács Zoltán a múlt héten még az azóta meghirdetett átalakítással kapcsolatos intézkedéseket készítette elő, valamint ismertette a jövőbeni fejlesztési elképzeléseit, amelyeket a minisztérium támogatott.

Takács Zoltán oxyológus szakorvost, egészségügyi menedzsert Kökény Mihály akkori egészségügyi miniszter 2004 március elsejei hatállyal bízta meg az Országos Mentőszolgálat vezetésével.

Az utód az eddigi helyettes lett

Az Egészségügyi Minisztérium nemsokkal a lemondás után megtalálta Takács utódját. A tárca közleménye szerint „az Országos Mentőszolgálat élén olyan vezetőre van szükség, aki a zavartalan és biztonságos működést biztosítani tudja. Az egészségügyi miniszter ezért Dr. Gorove Lászlót, eddigi főigazgató-helyettest nevezi az Országos Mentőszolgálat élére„.

A kedden bejelentett átalakítás mentőszolgálatnál nem része a költségvetési megtakarításoknak. Az egyszerű betegszállítási feladatok átszervezése miatt felszabaduló pénzt nem vonják el, hanem a sürgősségi betegellátás fejlesztésére fordítják. A sürgősségi betegellátásért felelős állami mentőszolgálat így az alapfeladatát, a mentést hatékonyabban és színvonalasabban fogja ellátni – olvasható a közleményben.

A minisztérium szerint az új főigazgató az átalakítással egyetért, és támogatja a sürgősségi betegellátás fejlesztésére koncentráló kormányzati szándék megvalósulását.

(hirtv.hu, klubradio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.