időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Negyven izraeli fiatal érkezik hazánkba a háború elől

MNO
2006.08.06. 15:41

Negyven izraeli fiatal érkezik Magyarországra a háború sújtotta észak-izraeli területekről augusztus 8-án, kedden. A Mensch Nemzetközi Alapítvány azoknak a 14 és 18 év közötti zsidó és arab gyermekeknek szeretne, ha csak egy hét vakációt szervezni, akik az utóbbi hónapot óvóhelyeken töltötték.

Az izraeli gyerekek három napot töltenek a fővárosban és négyet egy szarvasi táborban. A Mensch az iskolaév kezdetéig még két 40 fős csoportot szeretne vendégül látni, tehát összesen 120 gyermeknek nyújtanak lehetőséget arra, hogy elfeledkezhessenek a hazájukban dúló háborúról – mondta Geiger András, a Mensch alapítója.

Az Alapaítvány a libanoni hatóságokat is megkereste, hogy felajánlja az ottani gyermekeknek is ugyanazt a segítséget. „Szeretnénk, ha sikerülni a zsidó és libanoni gyerekek közös táboroztatása, hiszen így megismerhetnék egymást és ennek köszönhetően húsz év múlva talán csökkennének a közel-keleti konfliktusok is„ – mondta Geiger András. Az Alapítvány megkeresésére a libanoni hatóságok egyelőre nem reagáltak.
(FH/uno.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.