időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Öt döntőben is magyarokért szoríthatunk

MNO
2006.08.06. 10:56

Öt döntős helyet szereztek a magyarok a margitszigeti úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapjának előfutamaiban, így összesen hat egyéni versenyzőért és két váltóért szoríthatunk a délutáni finálékban.

A magyarok talán legerősebb száma, a férfi 400 m vegyes kérdése csakis az lehetett, hogy Cseh László mellett bejut-e más is a nyolcas döntőbe, merthogy a Kőbánya SC világbajnokának finálés részvételéhez kétség nem férhetett. Cseh az olasz Luca Marin mögött közel három másodperccel elmaradva, a második idővel (4:17.57 p) lépett tovább, ám a magyar favorit láthatóan nem adott ki magából mindent.

A döntőbe kerülés a három honfitárs közül még Verrasztó Dávidnak sikerült, aki a hetedik időt úszta (4:21.11), igaz, továbbjutásához az is kellett, hogy Kis Gergőt – aki 4:20-on belül, a harmadik legjobb idővel ért célba – kizárják, miután az ajkai versenyző mellről gyorsra fordulva szabályellenesen egy karral nyúlt be. A negyedik magyar, Nagy Péter 4:23.18-cal 12. lett.

Női 400 m gyorson a négy magyar próbálkozó közül egy, Hosszú Katinka verekedte be magát a döntőbe. Ehhez a szerencse mellett új egyéni csúcs (4:13.61) is kellett.

A jó egyéni szereplés mellett mindkét 400x100-as vegyesvátónk is döntőbe jutott, a hölgyek ráadásul országos csúccsal. A Szepesi Nikolett, Kovács Ágnes, Boulsevicz Beatrix, Verrasztó Evelyn összeállítású együttes 4:07.96 perccel csapott a célba. A korábbi, 4:10.92-es rekordot az Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Klocker Edit, Nyíry Anna kvartett úszta az atlantai olimpián, 1996. július 24-én. Az oroszokat és az olaszokat kizárták.

A férfiaknál Cseh Lászlót a 400 vegyes miatt pihentették, de nélküle is a hetedik időt (3:40.66) úszta a Bodrogi Viktor, Bodor Richárd, Hős Péter, Zubor Attila összetételű négyes. Estére viszont már Cseh-Bodrogi cserét jelzett előre a szakvezetés a még jobb idő, s persze ez által a még jobb helyezés reményében. Az izraeliek mellett az olaszokat ebben a számban is kizárták.
(origo.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.