Fővárosi Bíróság: elítélték Lendvai Ildikó volt kampányfőnökét

Első fokon három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte ma a Fővárosi Bíróság Csonka Gábort, aki korábban Lendvai Ildikó (MSZP) frakcióvezető kampányfőnöke, illetve Kovács László egykori szocialista pártelnök titkára is volt. A férfit vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt marasztalták el. Az ítélet nem jogerős.

2006. 09. 29. 18:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint Csonka ötmillió forint kenőpénzt vett át az MSZP Köztársaság téri székházában lévő bérelt irodájában két építési vállalkozótól. Lendvai volt kampányfőnöke azt ígérte, hogy közbenjárásával a Terézvárosi Vagyonkezelő Rt. kifizeti ötvenmillió forintos, jogos követelésüket. A pénz átadásakor a vádirat és egy hangfelvétel tanúsága szerint Csonka azt mondta, az összeget Kékesi Tibor szocialista képviselőnek továbbítja.

Csonka Gábor vádlott társai azok az építési vállalkozók, akik először nem a hatósággal tudatták a bűncselekményt, hanem a Magyar Nemzetben hozták azt nyilvánosságra, és csak ezután tettek feljelentést. Apát és fiát társtettesként elkövetett elkövetett vesztegetés miatt a bíróság első fokon 6, illetve 9 hónapos börtönbüntetésre ítélte, de annak végrehajtását két évre felfüggesztette – tájékoztatta lapunkat Futó Barnabás, a vállalkozók ügyvédje. Csonka a bíróságon tagadta bűnösségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.