időjárás 15°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Meggyilkolták az ex-világbajnokot

MNO
2006.10.30. 12:56

Az egykori nehézsúly világbajnokot, Trevor Berbicket szombat éjszaka saját háza előtt támadták meg. Az egykori sportember nem élte túl a brutális verést.

Berbick volt az utolsó bokszoló aki legyőzte a legendás Muhammad Alit, majd 1986-ban megszerezte a nehézsúlyú világbajnoki övet is, tőle nyerte el aztán a címet minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka, Mike Tyson. Berbick 1976-ban még Jamaicát képviselte az olimpián, később azonban Kanadában telepedett le, és vált profi ökölvívóvá.

Az 51 éves volt sportoló igazi keményfiú volt, 2003-ban ki is tiltották az Egyesült Államokból, mert több alkalommal is meggyűlt a baja a törvénnyel, és még börtönben is kellett ülnie. Berbick hazatelepült Jamaicába, de csak három évet élhetett hazájában, szombaton ugyanis saját házánál gyilkolták meg.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy ki volt az elkövető, a gyilkosság részleteiről annyit árultak el, hogy valószínűleg egy baltával verték szét a fejét, mikor rátaláltak már halott volt.


(SamsungSport.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.