Altus-per: akár több hónapos szünet is jöhet?

A Magyar Nemzet információi szerint akár több hónapig is szünetelhet a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cége, az Altus Rt. elleni polgári per a Somogy Megyei Bíróságon. Mint arról beszámoltunk, a Legfőbb Ügyészség (LÜ) hétfőn indítványozta az eljárás szüneteltetését.

Magyar Nemzet
2006. 11. 09. 6:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pálvölgyi Ferenc főosztályvezető ügyész lapunknak elmondta: a bizonyítási eljárás ezzel új fordulatot vett, át kell értékelniük perbeli álláspontjukat, javaslataikat, indítványaikat, következtetéseiket. Rámutatott, az ügyészségnek átadott több száz oldalnyi dokumentum (közte az alperesek egymás közötti elszámolását tartalmazó iratok) tanulmányozása nem néhány hetes, hanem több hónapos munkát igényel, és elképzelhető, hogy külső szakértőket is igénybe vesznek majd. Az ügyész közölte, arra is van lehetőség, hogy az áprilisban benyújtott bírósági keresetben egyes pontokat módosítsanak, de erről egyelőre korai lenne nyilatkozni.

Ismeretes, az LÜ még áprilisban indított polgári pert az Altus és a Humán-Jövő ellen szerződés semmissége miatt, mert szerintük a kormányfő cége 1995-ben az állam kárára gazdagodott mintegy 87 millió forinttal, amikor a másodrendű alperes jogelődje ésszerű gazdasági indok nélkül felújította az Altus tulajdonában lévő, Szalay utca 4. szám alatti képviselői klubot. Az Altus Rt. 1995. január 12-én egy adásvételi szerződéssel jutott hozzá a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kezelésében lévő, Szalay utca 4. szám alatti ingatlan földszinti részéhez, majd három hónappal később a MeH egyik gazdasági társasága, a Közlöny- és Lapkiadó Kft. visszabérelte azt az Altustól, sőt saját költségén fel is újította a klubot mintegy százmillió forintért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.