Az öt hónapos versennyel egy kisebb életmódváltás a szervezők célja. Ezt az egészségesebb táplálkozási szokások kialakításával illetve a rendszeres, munkahelyi testedzés iránti igény felketésével és megvalósításával szeretnék elérni. Az OEFI és a verseny támogatói segítik az erdeményes versenyzést: egyebek mellett módszertani ajánlásokat készítenek a résztvevőknek a táplálkozással, testmozgással kapcsolatban, ajánlásokat adnak a munkahelyi étkeztetők és büfék üzemeltetőinek és ismertetik a munkahelyi testedzés és sportolási lehetőségeket.
A munkahelyi egészségfejlesztés ma még jobbára a multinacionális cégeknél és a kormányzati szférában valósul meg, az OEFI célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat is mozgósítsa. Ez azért fontos, mert az egészséges, kiegyensúlyozott munkaerő hatékonyabban dolgozik, ami a gazdasági növekedésre, így a versenyképességre is hatással van.
Az OEFI és az egészségügyi tárca tegnap konferenciát rendezett a munkahelyi egészségfejlesztésről, amelyen az összefogást és az új megoldások kidolgozását hangsúlyozták a résztvevők. Az eseményen adták át az Egészségbarát munkahely címeket is, amelyet idén az Alcoa-Köfém Rt. és a Kürt Rt. nyert el.

Fontos bejelentést tett a miniszterelnök az aszályról – videó