időjárás °C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

KDNP: Gyurcsánynak is mennie kell a rendőri vezetőkkel

MNO
2007.05.19. 12:26

Dicséretes, hogy Gyurcsány Ferenc belátta: a rendőri vezetőknek távozniuk kell, ám ez nem elegendő, hiszen a kormányfőnek és a rendészeti miniszternek is távoznia kell posztjáról – reagált a KDNP az országos és a budapesti rendőrfőkapitány menesztésének hírére. A közbizalomról a párt szóvivője azt mondta: azt éppen Gyurcsány ásta alá őszödi beszédével.

„A KDNP szerint, ha a miniszterelnök valóban helyre akarja állítani a közbizalmat, akkor a rendőri vezetőkkel együtt, kéz a kézben, neki is távoznia kell posztjáról„ – mondta Halász Zsuzsa, majd hozzátette:„természetesen Petrétei József rendészeti miniszter sem maradhat ki a távozó vezetők sorából”.

Halász pártja álláspontját tolmácsolva elmondta: azt a közbizalmat, amiről a kormányfő beszélt, elsőként éppen saját maga ásta alá őszödi beszédével, azzal, amikor kiszivárgott, hogy „átverték” Magyarország lakosságát a tavalyi országgyűlési választásokat megelőző kampányban, illetve a közbizalom elvesztését lehetett tapasztalni tavaly az október 23-i események után, amikor Gyurcsány Ferenc nemhogy elítélte volna, de bátorította a rendőröket brutális cselekedeteik után.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.