„Amikor nem kellett tudnom, akkor nem tudtam erről”

Veres Jánosnak tudomása volt arról, hogy az ORFK élére jelölt Bencze József még VPOP-s vezetőként pénzjutalomban részesítette barátnőjét. A pénzügyminiszter most kijelenti: a jutalmazás szabályszerű volt. Takács Albert, aki hétfőn teszi le esküjét igazságügyi és rendészeti miniszterként, nem látja az esetet olyan ügynek, amellyel biztosan foglalkozni kellene. <br/><br><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=414172&rvt=2" target = "_blank">&#8226; A magyar Wolfowitz: barátnőjét jutalmazta a főkapitány</a><br><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=414273&rvt=2" target = "_blank">&#8226; Lázár: Bencze tehertételt jelent, a kormány ne nevezze ki <br/></a><br>

MNO
2007. 06. 04. 8:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudott róla, és a jutalmazás szabályszerű volt – mondta Veres János egy reggeli televíziós műsorban azzal kapcsolatban, hogy Bencze József vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-jelölt még előző munkahelyén, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán (VPOP) pénzjutalomban részesítette barátnőjét.

„Tudtam erről, amikor tudnom kellett”

– Bencze tábornok úr a hivatali kötelezettségének megfelelően látta el feladatát és ennek megfelelő tájékoztatási kötelezettségének mindig eleget tett. (...) Tudtam erről, amikor tudnom kellett, és akkor viszont, amikor nem kellett tudnom, akkor nem tudtam erről – mondta a pénzügyminiszter a köztelevízió műsorában.

Semmi másról nincs szó, mint rosszindulatú megjegyzésekről Bencze József kinevezésével kapcsolatban – mondta Veres János.

A pénzügyminiszter utalt arra, hogy a jutalmazás a VPOP-nál egy olyan teljesítményértékelési rendszer alapján történik, mint amilyet most vezetnek be az államigazgatásban. A jutalmakat egy belső objektív értékelési rendszer alapján osztották ki, és a vámhatóság belső intranetes rendszerén közzé is tették. Elmondta: a tábornok a tájékoztatási kötelezettségén túl közölte vele, hogy közeli munkatársával került személyes viszonyba, aki azóta nem dolgozik a szervezetnél, és azt is, hogy új élettársi kapcsolatot létesített.

Takács: Nem biztos, hogy foglalkozni kell vele

Hivatalos csatornákon keresztül egyelőre nincs tudomása a történtekről – nyilatkozta Takács Albert ugyanebben a műsorban. Az esküjét hétfőn letevő igazságügyi és rendészeti miniszter kijelentette: ha kellően komolyak ezek azt információk, akkor ezzel foglalkozni kell. Ugyanakkor egy kérdésre válaszolva az esetről úgy úgy fogalmazott:
-Önmagában nem biztos, hogy abba a körbe tartozik, hogy ezzel foglalkozni kellene.

(MTI, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.