A hűtőben 250 tonna húst tároltak, a károkat állatorvosokból és minőségirányítási szakértőkből alakult csoport méri fel – tájékoztatott a Kométa 99 Zrt. ügyvezető-helyettese kedden.
Hollósy Tibor közölte: a 2-es hűtőteremben volt szivárgás, amelyet a jelzőrendszer azonnal érzékelt, s ekkor a cég műszaki szakemberei azonnal lezárták a vezetéket.
A raktárban tárolt árut a hazai üzletekbe és külföldre szállították volna, ám ezzel egyelőre még várniuk kell, míg a szakemberek végeznek a húskészlet átvizsgálásával, amely néhány napot vesz igénybe.
A péntek délután történt üzemi baleset okát még keresik – tájékoztatta az MTI-t a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője. Horváth Jenő közölte: vizsgálják, hogy a vállalatnál betartották-e a szabályokban rögzített előírásokat.
Elmondta: az elhárításban 12 tűzoltó vett részt, akik az épület északnyugati raktárának falán két nyílást nyitottak, s a mögöttük elhelyezett, régóta nem használt ventillátorokat bontóbaltával tisztították meg a felhalmozódott jégtől. Ezekkel és a magukkal vitt mobil ventillátorokkal szellőztették át a termet. A beavatkozás során folyamatosan mérték a gázkoncentráció mértékét, amely csak órákkal később érte el a megfelelő szintet.
(mti)
A kormány kiemelten támogatja a fiatalok munkába állását
