Félnek Medgyessy villájától a zamárdi árusok

Megyessy Péter Zamárdiban hamarosan végleg elkészülő villája és a kempingtulajdonos szállodaépítési szándéka félelmet vált ki az üdülőhely árusaiban. A Medgyessy villája mögött lévő étterem tulajdonosa is attól fél: nem illenek bele majd az elit környezetbe, és valószínű az is, hogy az úri közönség nem szereti a szabadban szálló étel illatát sem. A volt miniszterenök szerint nem kell félnie senkinek sem.

MNO
2007. 06. 14. 10:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tihanyi-félszigettel szemben három luxusvilla áll, nincs közöttük kerítés, ám a két szélsőt kétméteres betonfal veszi körül – írja a Bors című napilap. A strand melletti Németh Miklósé (nem azonos a politikusssal), a középső – július közepére már beköltözhető –
azonban Medgyessy Péteré, a 2004-ben Gyurcsány Ferenc által megpuccsolt miniszterelnöké.

A kemping soha nem volt önkormányzati tulajdon, így a telekleválasztáshoz nincs közünk, a három ház különböző helyrajzi számon van, így kaptak építési engedélyt – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a lapnak azzal kapcsolatban, hogy a háromháznyi telket a szomszédos kemping tulajdonosától vásárolták a háztulajdonosok. Mivel a kemping helyén a tulajdonos négycsillagos szállodát épít 2010-ig, váltaniuk kell a környék árusainak is, hiszen ők a kemping közönségére fókuszáltak. Az árusok kétségbeesettek: ha maradni akarnak, jókora beruházásokat kell véghezvinniük, de emelett az elit környezetbe sem illenek bele.

Az egyik árus arról számolt be, hogy noha korábban mindenki megvehette boltját az önkormányzattól, mára erről nincs szó. A Medgyessy háza mögött található étterem tulajdonosának is van félnivalója, hiszen mindennap szabad tűzön készíti ételeit, amit az „úri közönség„ aligha akar majd szagolni. Az ügyben ősszel lesz döntés, de az étterem vezetője nem akar beszélni, mert fél.

Mint a lap megjegyzi: Medgyessy Péter és az egész családja örül a nyaralónak, idén egész nyáron ott lesznek. Mint a volt kormányfő elmondta, a szállodaépítésről hallott, és vegyes érzelmei vannak ezzel kapcsolatban. Szerinte miattuk nem kell elmennie senkinek sem.

Hiba a vagyonnyilatkozatban

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyanú szerint ismeretlen eredetű pénzből vásárolt vízparti telket, és készül belakni épülő villáját Zamárdiban Medgyessy Péter, aki 2006-os vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel, hogy 2005. augusztus 19-e óta feleségével fele-fele arányban tulajdonosa egy 1550 négyzetméteres zamárdi ingatlannak, amelyen kétemeletes villa épül.

Akkor Medgyessy szabadságára hivatkozva nem válaszolt a felvetett kérédekre, de 2006. július 3-án levelet írt Szili Katalin házelnöknek, melyben úgy fogalmaz: „vagyonnyilatkozatomba hiba csúszott, nem tüntettem fel azt, hogy a Balaton déli partján, Zamárdiban építési telket vásároltam húszmillió forintért. Tévedésem azzal magyarázható, hogy a vásárlást kölcsönből valósítottam meg, amelyet csak június 8-án fizettem ki.” A Heti Válasz akkori cikke szerint viszont a telek és az épülő villa becsült ára jóval meghaladja a fenti összeget, ráadásul a vagyonnyilatkozatban tartozást sem említett Medgyessy. A volt kormányfő a vagyonnyilatkozatban elfelejtette feltüntetni azt is, hogy tanácsadó cégéből, az M. P. Európa Kft.-ből százmillió forintnyi osztalékot vett fel.

(Bors, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.