Hamis érettségi bizonyítvány – Már három határőr lebukott

Háromra emelkedett azoknak a határőröknek a száma, akikről kiderült, hogy hamis az érettségi bizonyítványuk – mondta Tímár Zoltán, a határőrség megbízott szóvivője az MTI érdeklődésére vasárnap.

MNO
2007. 06. 10. 11:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határőrség pénteken közölte, hogy a Pécsi Határőr Igazgatóság két munkatársa távozni kényszerült, miután a napokban kiderült, hogy hamis az érettségi bizonyítványuk.

A határőrség pénteken hozzákezdett a határőrség kötelékében szolgáló, érettségivel rendelkező kollégák bizonyítványainak vizsgálatához. A vizsgálat mintegy 7000 főre terjed ki.

Tímár Zoltán közölte, a pécsi igazgatóságon egy újabb zászlósról derült ki, hogy hamis az érettségije.

A szóvivő pénteken azt nyilatkozta, hogy a tiszthelyettesi kinevezésnek feltétele az érettségi, amit egy 1997-es BM-rendelet ír elő.

Mint hangsúlyozta, az érettségivel való visszaélések oka éppen az lehet, hogy korábban a középfokú iskolai bizonyítvány nem volt szükséges a tiszthelyettesi poszthoz, a jogszabályváltozás miatt azonban kötelező lett, tehát sokan kényszerültek munkájuk mellett megszerezni az okmányt.

A szóvivő szerint az ellenőrzés akkor zárulhat le, ha valamennyi olyan iskolával egyeztettek, ahol munkatársaiknak korábban okmányokat állítottak ki.

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.