időjárás 16°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Hamis érettségi bizonyítvány – Már három határőr lebukott

MNO
2007.06.10. 11:09

Háromra emelkedett azoknak a határőröknek a száma, akikről kiderült, hogy hamis az érettségi bizonyítványuk – mondta Tímár Zoltán, a határőrség megbízott szóvivője az MTI érdeklődésére vasárnap.

A határőrség pénteken közölte, hogy a Pécsi Határőr Igazgatóság két munkatársa távozni kényszerült, miután a napokban kiderült, hogy hamis az érettségi bizonyítványuk.

A határőrség pénteken hozzákezdett a határőrség kötelékében szolgáló, érettségivel rendelkező kollégák bizonyítványainak vizsgálatához. A vizsgálat mintegy 7000 főre terjed ki.

Tímár Zoltán közölte, a pécsi igazgatóságon egy újabb zászlósról derült ki, hogy hamis az érettségije.

A szóvivő pénteken azt nyilatkozta, hogy a tiszthelyettesi kinevezésnek feltétele az érettségi, amit egy 1997-es BM-rendelet ír elő.

Mint hangsúlyozta, az érettségivel való visszaélések oka éppen az lehet, hogy korábban a középfokú iskolai bizonyítvány nem volt szükséges a tiszthelyettesi poszthoz, a jogszabályváltozás miatt azonban kötelező lett, tehát sokan kényszerültek munkájuk mellett megszerezni az okmányt.

A szóvivő szerint az ellenőrzés akkor zárulhat le, ha valamennyi olyan iskolával egyeztettek, ahol munkatársaiknak korábban okmányokat állítottak ki.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.