Sikerdíj: Tocsiknak első fokon vissza kell fizetni 801 milliót

Tocsik Mártának vissza kell fizetnie 804 millió forintos sikerdíjából 801 milliót és annak 1996-tól számított kamatait az állam részére a Fővárosi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint.

MNO
2007. 06. 13. 14:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tocsik Márta ügyvédje az ítélethirdetést követően újságíróknak elmondta: fellebbeznek a döntés ellen, így a polgári per a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

Tocsik Mártának 1996-ban az ÁPV Rt.-vel kötött megbízási szerződések alapján fizették ki a 804 milliós sikerdíjat az önkormányzatok belterületi földjeivel kapcsolatos jogos követelések ügyében folytatott közvetítői tevékenységéért. A szerződéseket polgári perben támadta meg a Legfőbb Ügyészség, ebben az eljárásban alperes volt az ÁPV Rt. és Tocsik Márta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.