Százmilliókért adhat tanácsokat egy cég a GKM-nek

A korábbi pályázatával szinte szóról szóra megegyező új tendert írt ki a múlt héten a GKM az elektronikus útdíjfizetési rendszer tanácsadására. A múlt év októberi pályázat – melynek nyertese két éven keresztül összesen 360 millió forintért ad tanácsokat a tárcának – és a mostani közötti leglényegesebb különbség, hogy a jelenlegi tanácsadói tendert a gazdasági tárca egy másik szerve írta ki.

Magyar Nemzet
2007. 06. 03. 22:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a szavak szintjén látszik megvalósulni a takarékos gazdálkodás a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban (GKM). A tárcához tartozó Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a múlt héten pályázatot jelentetett meg a Közbeszerzési Értesítőben az elektronikus útdíjrendszerrel kapcsolatos tanácsadói munkák elvégzésére, a feladat azonban meglehetősen ismerősnek tűnt a tender iránt érdeklődő informatikai cégek számára. A déja vu érzés nem véletlen: tavaly októberben a mostanival szinte szóról szóra megegyező tanácsadói pályázat jelent meg ugyancsak a Közbeszerzési Értesítőben, igaz, a tender kiírója akkor nem az ÁAK volt, hanem a gazdasági tárcához tartozó másik szerv, az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság (Úkig).

Részletek a hétfői Magyar Nemzet 13. oldalán

Szabó Eszter

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.