Tiltakozás: „véletlenül” egyik ellenzéki település sem kapott támogatást

Debrecenben, a Regionális Fejlesztési Ügynökség épülete előtt 16 polgármester, kistérségi vezető, valamint Rácz Róbert, a Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke tiltakozott a tanács június 27-i döntése ellen, melynek értelmében a megye 21 települése semmilyen támogatást nem nyert a decentralizált pályázati források felosztásából.

MNO
2007. 07. 04. 10:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tiltakozók szerint az 1,2 milliárd forint felhasználásáról nem szakmai, hanem politikai döntés született: „véletlenül„ ellenzéki vagy független vezetésű települések maradtak ki a fejlesztési forrásokból, amire az elmúlt évtizedben nem volt példa! – írja a fidesz.hu.

Rácz Róbert – aki már több mint 10 éve vesz részt önkormányzati munkában – elmondta: forrás és levegő nélkül maradnak ezek a települések, amelyek sorsáról nem választott képviselők, hanem a minisztérium delegáltjai döntöttek, azaz Lamperth Mónika ígéretének betartása tetten érhető a mostani döntésnél.

Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony polgármestere egyenesen megkérdőjelezte a fejlesztési ügynökség létjogosultságát, hiszen pártkatonák, minisztériumi küldöttek döntenek saját pártállásuk szerint a támogatások odaítélésénél. „Nem lakosságarányosan, a rászorultság alapján, hanem pártszínek alapján döntöttek a támogatásokról” – fogalmazott. Előrevetítette: az uniós forrásokhoz is hasonlóképpen jutnak hozzá a települések, ha hagyjuk. A politikus azt javasolta, a következő regionális tanácsülésen az állampolgárok minél nagyobb részvételükkel fejezzék ki ellenérzésüket a döntési mechanizmus ellen.

A tájékoztató végén valamennyi jelenlévő aláírta azt a petíciót, melyet Gazda László regionális tanácselnöknek címeztek, s melyben a döntés újratárgyalását kezdeményezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.