A jól bevált, Zuschlag-féle módszert vetették be Pécsett?

Miközben a bíróság pénteken elrendelte a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatást, addig egy másik, szintén az MSZP érdekköréhez köthető korábbi ügy vet fel eddig megválaszolatlan kérdéseket.

Magyar Nemzet
2007. 09. 24. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel ezelőtt Budapesten érte tetten a rendőrség a fiatal pécsi politikust, A. Gergelyt, amint kenőpénzt fogadott el egy roma szervezet, a Volt Állami Gondozottak Egyesületének (VÁG) elnökétől. Az egyesület vezetője önként tett feljelentést, mert – állítása szerint – megunta, hogy A.-nak rendszeresen pénzt kell adnia. A fiatalember korábban a pécsi hetes számú választókerület MSZP-s önkormányzati képviselőjelöltje volt. A tettenérésekor A. Gergely az 1,2 milliós kenőpénzért cserébe azt ígérte, elintézi, hogy pályázati pénzt nyerjen az egyesület. Az elnök úgy nyilatkozott, tudomása szerint egy államtitkárhoz került volna az általa átadott pénz egy része, a rendőrség viszont utóbb cáfolta, hogy magas rangú politikusok is érintettek lennének a botrányban.

Az egykori képviselőjelölt aktívan részt vett a 2002-es országgyűlési kampányban, így részese volt a pécsi MSZP választási sikerének is. A. Gergely az ügy kirobbanása előtt az akkor még baloldali vezetésű baranyai megyeházán, elnöki tanácsadóként tevékenykedett. A szocialisták ennek ellenére 2005-ben azt állították, semmi közük nincs az ügyhöz, az egykori párttagtól pedig elhatárolódtak. A Fidesz ugyan követelte, hogy indítsanak vizsgálatot a pályázatok ügyében a városházán is, de kezdeményezésüket a baloldal lesöpörte az asztalról. Az esettel kapcsolatban Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya megyei főügyész helyettese lapunkkal közölte, a bírósági szakaszban lévő ügyben 2006 májusában emeltek vádat három személy ellen – befolyással való üzérkedés és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Bóka Máté Ciprián

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.