időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Átmeneti harangcsend Baján

MNO
2007.09.24. 19:12

A bajai belvárosi templomban közel egy éve felszerelt harangjáték elnémult. A csend csak átmeneti.

Már több mint két hete nem szólalnak meg Baján a belvárosi templom tornyában elhelyezett harangok. Szó sincs arról, hogy megszűnik a harangjáték. Kerek óra előtt öt perccel azért nem csendülnek fel a már megszokott dallamok, mert a vezérlőszerkezet elromlott. Mi kifizettük a közel kétmillió forintot a harangjátékért, de a meghibásodás lehetőségével nem számoltunk. Felvesszük a kapcsolatot a beszerelő cég vezetőjével, és megállapodunk vele a rendszeres éves karbantartásról – mondta Keszthelyi Gábor, a Bajai Kommunális Kht. igazgatója.

A bajai Szent Péter és Pál templom tornyába tavaly novemberben Konkoly József budapesti villamosmérnök, toronyóra- és harangjáték-szakértő szerelte fel a gombnyomásra működő elektronikus berendezést. A harangokat kongató óraművel kombinált harangjáték százhúsz világi melódia, negyven katolikus ének és további negyven karácsonyi (adventi) dallam lejátszására programozható be, tetszés szerint. Éjjel a toronyzene szünetel.
(stop.hu/baon)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.