Átmeneti harangcsend Baján

A bajai belvárosi templomban közel egy éve felszerelt harangjáték elnémult. A csend csak átmeneti.

MNO
2007. 09. 24. 19:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint két hete nem szólalnak meg Baján a belvárosi templom tornyában elhelyezett harangok. Szó sincs arról, hogy megszűnik a harangjáték. Kerek óra előtt öt perccel azért nem csendülnek fel a már megszokott dallamok, mert a vezérlőszerkezet elromlott. Mi kifizettük a közel kétmillió forintot a harangjátékért, de a meghibásodás lehetőségével nem számoltunk. Felvesszük a kapcsolatot a beszerelő cég vezetőjével, és megállapodunk vele a rendszeres éves karbantartásról – mondta Keszthelyi Gábor, a Bajai Kommunális Kht. igazgatója.

A bajai Szent Péter és Pál templom tornyába tavaly novemberben Konkoly József budapesti villamosmérnök, toronyóra- és harangjáték-szakértő szerelte fel a gombnyomásra működő elektronikus berendezést. A harangokat kongató óraművel kombinált harangjáték százhúsz világi melódia, negyven katolikus ének és további negyven karácsonyi (adventi) dallam lejátszására programozható be, tetszés szerint. Éjjel a toronyzene szünetel.
(stop.hu/baon)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.