Helybenhagyva – előzetesben marad az MSZP-s Zuschlag

A Csongrád Megyei Bíróság hétfőn helybenhagyta a Szegedi Városi Bíróság Zuschlag János előzetes letartóztatásáról szóló döntését – közölte Cseh Attila sajtószóvivő.

MNO
2007. 09. 24. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád Megyei Bíróság mint másodfokú bíróság hétfőn hozott végzésével az elsőfokú bíróság határozatát – annak helyes indokai alapján – helybenhagyta – közölte a megyei bíróság elnökhelyettese.

Pénteken a Szegedi Városi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte Zuschlag Jánost, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsít egyesületek és egy alapítvány által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatásokkal kapcsolatban.

A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint tartani lehet a gyanúsított elrejtőzésétől, elszökésétől, tekintettel arra, hogy a bűnszövetség mint minősítő körülmény miatt a büntetés felső határa húsz év. A bíróság osztotta az ügyészség azon álláspontját is, hogy tartani lehet attól, hogy Zuschlag János bizonyítékokat elrejt, eltüntet, s esetleg tanúkat próbál meg befolyásolni.

Zuschlag János, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének ügyvezető elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek és Kiskunhalas közgyűlésének is tagja, a kiskunhalasi pártszervezet elnöke. A szocialista párt elnöksége és megyei vezetése felszólította a politikust, függessze fel párttagságát és mondjon le választott tisztségeiről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.