Ujhelyi: Ebből engem hagyjanak ki!

Ujhelyi Istvánnak színt kell vallania a Zuschlag-ügyben, be kell számolnia arról, milyen szerepet játszott az egyesületi, alapítványi támogatások odaítélésében – jelentette ki Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke a csongrádi megyeszékhelyen.

MNO
2007. 09. 21. 15:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

"Felszólítom Ujhelyi Istvánt, hogy a közvélemény előtt tisztázza szerepét ebben az ügyben, mert ez már nem csak egy MSZP-s belügy, hanem közügy" – mondta a politikus.

Gyimesi László emlékeztetett arra, hogy a Zuschlag-ügyben tett tanúvallomásában Ocsovai Tamás, az ifjúsági minisztérium korábbi helyettes államtitkára azt mondta, a – gyanú szerint az egyesületek és egy alapítvány által szabálytalanul felhasznált – közpénzek odaítéléséről egy szűk bennfentes kör egyeztetett és döntött, és e kör tagja volt Ujhelyi István. Ujhelyi jelenleg a Magyar Szocialista Párt alelnöke, emellett az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.

"Egy hivatalban lévő államtitkár nem engedheti meg, hogy akár a korrupció árnyéka is rávetüljön" – jelentette ki a Fidesz szegedi vezetője. Az ellenzéki politikus azt kérte Ujhelyi Istvántól, számoljon be arról, részt vett-e, és ha igen, milyen minőségben az egyeztetéseken, asszisztált, döntéshozó volt vagy közvetített a pályázati támogatások odaítélése során.

Gyimesi László szerint a szocialista párt alelnökének el kell határolódnia a különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsított politikustársától.

Ujhelyi István a távirati irodának – megfogalmazása szerint nem a Fidesz felszólításra, hanem a közvélemény megnyugtatására – pénteken elmondta: sem az érintett egyesületek működésében, sem a pályázati támogatások odaítélésében nem vett részt. Hozzátette: ráadásul a fideszes politikus által említett egyeztetések sem zajlottak le soha.

"A Fidesz politikai ügyet akar kreálni egy folyamatban lévő, nem politikai ügyből. Ebből engem hagyjanak ki" – mondta az MSZP alelnöke.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.