időjárás 1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Fővárosi nagytakarítás a megemlékezések előtt

MNO
2007.10.21. 12:21

A szokásos takarítási munkákon túl a következő napokban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. számára kiemelt feladatot jelent az 1956-os forradalom 51. évfordulója alkalmából megrendezendő ünnepségek, a köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából tartandó állami és önkormányzati rendezvények helyszíneinek takarítása, valamint a november eleji kegyeleti ünnep kapcsán a temetők környékén a közterületi rend és tisztaság megteremtése - nyilatkozta a cég kommunális igazgatója.

Halász Géza az vasárnap elmondta, hogy a lakossági hulladékszállítás rendje nem változik az ünnepek miatt. Így október 22-én a hétfőre, 23-án pedig a keddre esedékes területekről szállítják el a háztartási szemetet. Nem lesz változás november 1-jén, 2-án a kegyeleti ünnep kapcsán sem. Ekkor a csütörtökre és a péntekre esedékes területekről szállítják el a szemetet.

A hulladékgyűjtő udvarok és az ügyfélszolgálati irodák viszont zárva lesznek e napokon – tette hozzá. Az igazgató beszélt arról is, hogy a cég őszi közterületi munkatervének megfelelően elvégezték a lakótelepek és 51 gyalogos aluljáró nagytakarítását. Az aluljárók közül 15 frekventált helyen lévőt, kétnaponta vizes technológiával mosnak, fertőtlenítenek. Megtisztították a Duna-hidak többségét is.
(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.