Göncz úgy vallott Zuschlagról, ahogy Gyurcsány kérte

Néhány hete vallomást tett Zuschlag-ügyben Göncz Kinga külügyminiszter is – ismerte el ma Daróczi Dávid kormányszóvivő. A szóvivő szerint Göncz úgy vallott, ahogy azt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel megbeszélték.

MNO
2007. 10. 19. 11:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Göncz Kinga jelenlegi külügyminiszter, az ifjúsági, családi, szociális és esélyegyenlőségi tárca volt vezetője néhány hete tanúvallomást tett Kecskeméten a Zuschlag-ügyben – közölte Daróczi Dávid pénteken az MTI-vel. A kormányszóvivő a Népszabadság cikkével kapcsolatban hangsúlyozta: Göncz Kinga is tartotta magát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kéréséhez, vagyis minden kérdésre megadta a választ.

A szóvivő leszögezte: Gyurcsány Ferenc a Zuschlag-ügy kirobbanása óta többször hangsúlyozta, fontos, hogy kiderüljön az igazság. A Zuschlag-ügyben az ügyészség már kihallgatta a miniszterelnököt, Szilvásy György volt ifjúsági államtitkárt, Jánosi György korábbi gyermek-, ifjúsági- és sportminisztert, Ocsovai Tamás korábbi helyettes államtitkárt, valamint Ujhelyi Istvánt, az önkormányzati tárca és Arató Gergelyt, az oktatási minisztérium államtitkárát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.