EBESZ: durva csalások voltak a grúz választásokon

Megerősítette a grúziai választási csalásokkal kapcsolatos híreket csütörtökön az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet választási megfigyelő bizottságának elnöke.

MNO
2008. 01. 10. 10:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dieter Boden német diplomata a Frankfurter Rundschau című napilapnak adott nyilatkozatában egyebek között kijelentette, hogy az előre hozott választásokon a szavazatok összeszámlálása során durva, szándékos, továbbá gondatlanságból elkövetett csalások történtek, s ezekről az EBESZ megfigyelői is jelentést tettek. A grúz ellenzék már korábban durva csalásokról számolt be. Grúziában a múlt hét végén 52 százalékkal választották újra Mihail Szaakasvili államfőt.

(MR)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.