13 nem és 9 igen – marad a terézvárosi önkormányzat

Nem szavazta meg a terézvárosi képviselő-testület a helyi Fidesz-frakció által indítványozott feloszlatási javaslatot csütörtökön délután. Verók István (MSZP), a VI. kerület polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a feloszlatási indítványt 13 nem és 9 igen szavazattal utasította el a képviselő-testület. Az ülésen egy fideszes és egy MDF-es képviselő nem vett részt.

MNO
2008. 02. 21. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester szerint a Fidesz olyan „dologgal akarta szembesíteni a koalíciót, amelyet a saját időszakából örökölt”. Az Andrássy úti paloták, a Hunyadi téri vásárcsarnok és a Nagymező utcai mélygarázs ügye a fideszes vezetés alatt indult el, ezeket a jelenlegi városvezetés megörökölte – tette hozzá.

Illés Zoltán, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke elmondta: nagyra értékeli, hogy az MSZP–SZDSZ-többség napirendre tűzte a feloszlatás kérdését, „ugyanakkor azt gondolom, ezzel a döntésükkel azt jelzik, hogy ugyanúgy kívánják folytatni az ügyek bonyolítását a kerületben, mint ahogyan azt eddig tették”. A sorozatos ingatlanbotrányok következménye 2010-ben, az önkormányzati választásokon realizálódhat – tette hozzá. Az MSZP és az SZDSZ helyi szinten elmulasztott egy olyan lehetőséget, hogy megújuljon – vélekedett az elnök.

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.