Feljelentheti az SZDSZ-t az elnökválasztásról nyilatkozó tag

Feljelentheti saját pártját az elnökválasztási csalásról nyilatkozó SZDSZ-tag. Köteles Péter közben vállalta a nyilvánosságot és fenntartja a véleményét, mely szerint úgy nyerhetett Kóka János a tavalyi elnökválasztáson, hogy több küldött aláírását meghamisították.

MNO
2008. 02. 13. 7:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párt továbbra sem indít belső vizsgálatot, bár Fodor Gábor, az SZDSZ tavalyi elnökválasztási harcában alulmaradt jelöltje kedden már több folyamatban lévő vizsgálatot említett az ügyben.

A Hír Televízió Célpont című műsorában pénteken még nem vállalta az arcát az a miskolci SZDSZ-es férfi, aki választási csalással gyanúsította meg saját pártját. Kedden azonban a televízió kamerája előtt már nevével együtt ismételte meg korábbi állítását, miszerint Kóka Jánost tavaly csalással választották meg a párt elnökének. Köteles Péter most azért állt a nyilvánosság elé, mert felháborította, hogy a párt vezetése hazugsággal vádolja. A liberálisok országgyűlési képviselőjelöltje azt mondja, a küldöttgyűlési ívek őt igazolnák.

Az SZDSZ azonban továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni az elnökválasztás küldötteinek névsorát. Horn Gábor szerint a küldöttgyűlési ívek nem tartoznak a közvéleményre.

Fodor előbb vizsgálódna, aztán cselekszik

Kóka János pártelnök hétfőn még azt mondta, az ügyben nem indítanak belső vizsgálatot. A párt Borsod megyei elnöke viszont vasárnapi közleményében azt írta, a vádak indokolttá teszik, hogy kivizsgálják, kik állnak a lejáratási kampány mögött. Ezzel szemben a tavalyi elnökválasztás vesztese már több vizsgálatról is említést tett, Fodor Gábor ezek lezárásáig nem akar foglalkozni az üggyel.

Köteles Péter nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy bíróságon tesz feljelentést, amennyiben az SZDSZ mégsem hozza nyilvánosságra a tavalyi pártelnökválasztás küldötteinek jegyzékét.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.