időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Pénteken temetik a lelőtt esztergomi rendőrt

MNO
2008.02.21. 12:51

Katonai tiszteletadás mellett pénteken helyezik végső nyugalomra Dorogon Borbély Zoltán rendőr zászlóst, akit másfél hete Esztergomban lelőtt egy ittas férfi – közölte a rendőrség csütörtökön.

A közlemény szerint a rendezvény biztosítása érdekében pénteken délután 2 és 5 óra között teljes szélességében lezárják a 10-es számú főút dorogi átkelési szakaszát a Gorkij utca és a Mária utca között, valamint a Csolnoki utat a Mátyás király utca és az Árpád utca között.

Borbély Zoltán társával február 11-én éjjel egy esztergomi családi veszekedéshez vonult ki, mert a bejelentés szerint az 56 éves férfi ittasan bántalmazta édesanyját, majd az udvari melléképületbe zárkózott. A rendőrök bekopogtak a férfihoz, aki hirtelen kilépve az egyik rendőrt mellbe lőtte egy második világháborús, lengyel gyártmányú, 9 milliméteres pisztollyal. A lövés szívtájékon érte a 36 éves zászlóst, aki a helyszínen életét vesztette.

Borbély Zoltán alig egy hónapja került a rendőrség kötelékébe, előtte a határőrségnél volt útlevélkezelő. Az országos rendőrfőkapitány kezdeményezte a lelőtt rendőr hősi halottá nyilvánítását, Esztergom önkormányzata pedig egymillió forintos gyorssegélyt adott a zászlós családjának.

A rendőrgyilkosság tettesét, B. Miklóst az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban őrzik, mivel a rendőrjárőr másik tagja három, lábra leadott lövéssel tette ártalmatlanná, ezért combcsontját és verőerét műteni kellett. Amint állapota lehetővé teszi, a tököli rabkórházba szállítják. A férfit hivatalos személy ellen hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntettével és egyrendbeli lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.