Lados a fiktív tagbelépéseknél is okiratot hamisított

Lados István, a Zuschlag-ügy másodrendű vádlottja a MSZP Vas megyei szervezeteinél történt fiktív tagbeléptetéseknél is részt vett az okiratok meghamisításában az elsőrendű vádlott utasítására – derült ki a vádlott hétfői kihallgatásán. <br /><br /><strong><a href="/portal/592188" target="_blank">• Lados: Zuschlag Gyurcsányt és Szijjártót is belekeverte volna</a></strong>

MNO
2008. 10. 20. 13:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folytatódott a Zuschlag-per másodrendű vádlottjának kihallgatása. Fodor Endre tanácsvezető bíró a vádlott ügyészség előtt tett vallomásait is felolvasta, amit Lados megerősített. Korábbi kihallgatásán Lados István azt vallotta, hogy a fiktív tagok beléptetésével az volt a célja Zuschlag Jánosnak és a megyei elnöki posztra pályázó politikustársának, hogy a korábbi megyei elnököt leváltsák.

Most is elmondta: az eset még 2003-ban történt, amikor egy munkanapján a Képviselői Irodaházban beléptetési jegyzőkönyveket és aláírásokat kellett hamisítani azért, hogy Vas megyében papíron több MSZP-tag legyen. Lados szerint jegyzőkönyveket hamisítottak, ahol a jelenléti íveken az aláírásokat Zuschlag János, Őri András negyedrendű vádlott, Szabó Bálint és ő írták alá. A végső cél az volt, hogy Tóth Csaba elnyerje az MSZP megyei elnöki helyét, amihez a taglétszám fiktív módon történő felduzzasztására volt szükség.

Lados arról beszélt, hogy Tóth már korábban is megpróbálta az MSZP Vas megyei elnökével, Ipkovich Györggyel szemben elnyerni a párt megyei elnöki helyét. Lados szerint Szabó Bálint Tóth Csaba „embere” volt. Beszámolt egy házkutatásról is, amikor a rendőrök a Köztársaság téren, a FiB helyiségeiben iratokat kerestek, amelyek ott voltak a harmadik emeleten lévő páncélszekrényben, de a rendőrök nem nyittatták ki azokat. Zuschlag utasította a kihallgatásra váró személyeket, hogy mit kell vallani.

Németh Zsolt ügyész tájékoztatásul közölte, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon korábban a fiktív tagbeléptetéssel kapcsolatban magánokirat-hamisítás miatt folytattak büntetőeljárást, amit megszüntettek.

„Ezt az anyagot a jelen ügyben eljáró nyomozó hatóság bekérte, majd Lados István vallomásával együtt visszaküldte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak, azonban az ügy további fejleményeiről nincs tudomásunk” – mondta a vád képviselője a tárgyaláson.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.