A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetője, főállatorvos elmondta, hogy az új szervezet az élelmiszerfogyasztók, az érintett termelők, vállalkozások, a tudomány és a minőségellenőrző hatóságok közötti párbeszéd megteremtését, ezáltal a termőföldtől az asztalon át a hulladék megsemmisítéséig terjedő fenntartható, újfajta élelmiszerlánc kialakulását segíti elő. Ennek érdekében a tagok négy szekcióra szakosodva közös ajánlásokat fogalmaznak meg az Európai Unió vezetőinek, hogy döntéshozatalaiknál az élhetőbb világ megteremtésére, a közösen meghozott szakmai szempontok nagyobb hangsúlyt kapjanak – tette hozzá.
Az Európai Élelmiszerlánc Parlament öt régióban összesen 11 tagú elnökséget választott. Az civil szervezet egyúttal felhívással fordul valamennyi európai országhoz. A közösen megfogalmazott dokumentumban együttműködést és közreműködést kér az emberiséget érintő élelmiszerbiztonság megoldásában, úgy, hogy egyúttal a termelő megélhetését és az élvezhető, egészséges élelmiszerek nemzeti sajátosságát meg lehessen őrizni – hívta fel rá a figyelmet az új civil szervezet elnöke.
(MTI)
Az Egyesült Államok új módszerrel küzd a jemeni húszik ellen
