Milyen szerepe van Gráfnak és Juhásznak a Benedek-ügyben?

„Gráf József miniszternek, illetve Juhász Ferenc volt miniszternek milyen szerepe lehetett a Benedek Fülöphöz kapcsolódó földügylethez”? – ez olvasható Budai Gyulának a Központi Nyomozó Ügyészséghez tett írásos bejelentésében. A Magyar Nemzet részletesen foglalkozott az üggyel.

MNO
2008. 11. 27. 11:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter is tudott a pákozdi földterület körüli jogügyletekről – állítja Budai Gyula, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellenőrző bizottságának tagja. Budai Gyula csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, hogy birtokában vannak olyan dokumentumok, amelyek a két miniszter érintettségét bizonyítják, ezért csütörtökön bejelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél. Arra kérte a testület vezetőjét, vizsgálja meg, „hogy Gráf József miniszternek, illetve Juhász Ferenc volt miniszternek milyen szerepe lehetett a Benedek Fülöphöz kapcsolódó földügylethez” – olvasható Budai Gyula bejelentésében.

A Magyar Nemzet szerdai számában részletesen foglalkozik az üggyel. A lapunk birtokába került dokumentumok szerint Gráf miniszter és Juhász MSZP-alelnök is érintett a pákozdi földértékesítési botrányban. Az ügyben a Fejér Megyei Főügyészség a múlt héten emelt vádat Benedek Fülöp, az agrártárca volt szakállamtitkára és két beosztottja ellen. Az ügy még 2006 elején kezdődött.

(MTI/MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.