Gyorskölcsönöket hajtottak be a baranyai rendőrtisztek?

Rendőrök is dolgoztak, dolgoznak Baranyában a gyorskölcsöneiről ismert Provident Zrt.-nek Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere szerint. A rendőrség elismerte: tavaly valóban folytattak másodállásban pénzügyi tevékenységet baranyai rendőrök, de január elsejétől erre már nem kaptak engedélyt.<br /><br /><strong><a href="/portal/616411">• 500 ezer magyar családot semmizett ki a Provident? + Képek</a></strong>

MNO
2009. 02. 20. 8:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uzsora ellen harcot hirdető községvezető négy ilyen, ugyanazon kapitányság állományába tartozó rendőrt is megnevezett, és a témában levelet írt a megyei és az országos rendőrfőkapitánynak, a rendészeti miniszternek, valamint a kormányfőnek. Úgy véli, mindez etikai problémákat vet fel, mert hogyan intézkedhet egy faluban az a rendőr, aki néhány nappal azelőtt még pénzbeszedőként járt ugyanott.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Új Dunántúli Naplónak azt mondta: rendőrök korábban valóban folytathattak másodállásban pénzügyi szolgáltatási tevékenységet parancsnokuk engedélyével, de idén január elseje óta baranyai rendőr nem kapott ilyen engedélyt. Pénzbehajtást pedig egyetlen, a megyei rendőrség állományába tartozó rendőr sem végzett és nem is végez. Az Országos Rendőr-főkapitányság egyelőre nem nyilatkozott az ügyben – olvasható a baranyai napilapban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.