időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Gránátot találtak: lezárják a Nyugati pályaudvar egy részét

MNO
2009.02.18. 13:06

Előreláthatólag szerdán 14 óra 10 perctől zárja le a rendőrség a Nyugati pályaudvaron a 10. és a 17. vágány közötti területet – közölte a Mávinform sajtóügyeletese –, miután világháborús gránátokat találtak a környéken. <br /><br /><a href="/portal/616864"><strong>• Gránátot találtak a Nyugatinál – lezárták a helyszínt</strong></a>

A pályaudvar pénztárait is bezárják, az utasok menetjegyeiket a jegykiadó automatáknál, illetve a vonatokon – pótdíj felszámítása nélkül – válthatják meg – mondta Both Ferenc. Jelentős forgalomkorlátozások lépnek életbe a vasúti közlekedésben. A pályaudvar első kilenc vágánya fogadja és indítja a váci, továbbá a gyors- és az IC-vonatokat. Az utasok csak a pályaudvar ezen részét használhatják majd.

A vonatközlekedés korlátozása miatt a Cegléd és Lajosmizse felől érkező elővárosi vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan is indulnak. Az utasok Kőbánya-Kispestről a gyors- és IC-vonatokkal utazhatnak a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan Kőbánya-Kispestig. A vonatok Kőbánya alsón is megállnak. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a Vác–Veresegyház felől érkező és odainduló vonatok csak Rákospalota–Újpestig közlekednek, és onnan indulnak. Az ideiglenes korlátozások miatt a délutáni és az esti órákban is késésekre kell számítani – írta Both Ferenc. Szerdán dél körül találtak kilenc II. világháborús gránátot a Nyugati pályaudvarnál egy építési területen.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.