Román miniszterek a Székelyföldön

Kész tervekkel és konkrét, a régió gazdasági felzárkózását célzó elképzelésekkel fogadták pénteken Csíkszeredában székelyföldi önkormányzati és parlamenti képviselők, polgármesterek a román kormány három miniszterét.

2009. 02. 20. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vidékfejlesztési és lakásügyi, a közlekedési, valamint az ifjúsági és sporttárca vezetői Traian Basescu államfő ígérete nyomán látogattak a hargitai megyeszékhelyre, egy héttel ezelőtt ugyanis az elnök hathatós támogatásáról biztosította a többségében magyarok lakta két székely megyét. A Hargita és Kovászna megyei elöljárók többek között út- és kórházfelújításra, lakás- és sportcsarnoképítésre kérték a Boc-kormány tagjainak támogatását. Kovászna megyében például egymillió euróra volna szükség a sepsiszentgyörgyi kórház épületének, 600 millió forintnak megfelelő összeg pedig a települések ivóvíz- és szennyvízhálózatának befejezésére. Monica Iacob Ridzi a tömegsportok népszerűsítésére tett ígéretet, miközben Vasile Blaga régiófejlesztési miniszter közölte: idén valamennyi települési önkormányzat részesül a román állam által a tömbházak hőszigetelésének finanszírozását célzó programban a Székelyföldön, amely beterjeszti pályázatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.