Basescu neve is fölmerült a titkosszolgálati botrányban

Traian Basescu államfő és Calin Popescu Tariceanu volt miniszterelnök neve is felmerült abban a korrupciós botrányban, amely a belügyi titkosszolgálat volt vezetősége körül robbant ki.

MNO
2009. 03. 28. 13:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cornel Serban, a titkosszolgálat volt vezetője azt követően mondott le a hét közepén tisztségéről, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) 24 órára őrizetbe vette, majd kihallgatta, mert bűnpártolással és bizalmas információk kiszivárogtatásával gyanúsítják. Az ügyészek szerint a hírszerzés vezetője megpróbált nyomást gyakorolni a DNA egyik rendőrtisztjére, aki a Románia egyik leggazdagabb üzletemberének számító Puiu Popoviciu, valamint a bukaresti állat-egészségügyi és mezőgazdasági egyetem közötti gyanús ingatlantranzakció kapcsán folytatott vizsgálatot. Basescu cáfolta, hogy bármi köze lenne az üzletemberhez. Az államfő pénteken újságíróknak elmondta: nagyon csalódott, hogy befolyással való üzérkedés érdekében egy magas rangú tiszt az államfő nevét használta fel.

(paprikradio.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.