A Transparency International üdvözli Vahl Tamás visszalépését

Üdvözli Vahl Tamás visszalépését a gazdasági miniszteri poszttól a Transparency International, amely levélben hívta fel Bajnai Gordon miniszterelnök figyelmét arra, hogy a jelölt által korábban vezetett cég kartellezési ügyben volt érintett. <br /><br /><a href="/portal/629944"><strong>• Megkérdőjelezhető Vahl hitelessége</strong></a><br /><a href="/portal/630101"><strong>• Fidesz: Vahl visszalépése Bajnai alkalmatlanságát jelzi</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/630084"><strong>• Vahl Tamás visszalép + Képek</strong></a>

MNO
2009. 04. 17. 9:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Transparency International Magyarország szerdán küldött levelet Bajnai Gordonnak az ügyben, majd csütörtökön délelőtt kiderült, hogy Vahl Tamás visszalépett a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszteri jelöltségtől. A tárca várományosát az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága hallgatta volna meg, azonban a testület ülésén Podolák György elnök bejelentette, hogy Vahl Tamás a személyét ért erőteljes médiatámadások miatt visszalép a jelöltségtől, mert nem akarja akadályozni az új kormányt hatékony működésében.

Podolák György azt is bejelentette, hogy Bajnai Gordon a miniszteri pozícióba rendkívül rövid idő alatt új személyt fog jelölni.

A Transparency International úgy véli, hogy a tiszta közélet megteremtése érdekében még a látszatát is kerülni kell annak, hogy a kormány tolerálja a közérdeket sértő tevékenységet. A korrupcióellenes szervezet Bajnai Gordon miniszterelnöknek azt írta, továbbra is kész a kormányzati korrupcióellenes intézkedésekhez szükséges támogatást biztosítani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.