Kimenekítősdi? Géczi „még nem olvasta el” Simor levelét

Még mindig nem döntötte el a parlament mentelmi bizottságának elnöke, hogy a Fidesz kezdeményezésére indít-e vagyonnyilatkozati eljárást Simor András ellen. Géczi József Alajos már a múlt héten megkapta a jegybankelnök levelét, amelyben feltehetőleg reagált a vizsgálati kezdeményezésre, de azt mondja, még nem olvasta el.

MNO
2009. 06. 22. 12:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybankelnök ellen a Fidesz azért kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, hogy kiderüljön: miért csökkent egy év alatt 850 millió forinttal Simor András vagyona, és ez milyen összefüggésben van a jegybankelnök ciprusi cégével.

Pénteken, törvényes határidőre megérkezett Simor András levele. Ha elolvastam, eldöntöm, ez olyan két nap múlva lesz – jelentette ki Géczi József Alajos, a parlament mentelmi bizottságának szocialista elnöke.

Olcsón megúszhatja Simor

A szocialistákhoz hasonlóan a pénzügyminiszter is tagadja, hogy Simor András jegybankelnök a kedvezményezettje az adóamnesztia meghosszabbításáról szóló módosító javaslatnak. Az indítványt a 2010-es adócsomaghoz nyújtotta be az Országgyűlés gazdasági bizottsága, a testület az osztalék mellett a többi között a külföldön szerzett kamatjövedelemre, az értékpapír-kölcsönzés és az árfolyamnyereség jövedelmére is kiterjesztené az adóamnesztiát.

Ha a javaslatot hétfőn elfogadja a parlament, Simor András ciprusi cégéből 10 százalékos adó megfizetése mellett hozhatja haza vagyonát, amely után amúgy 25 százalék forrásadót és 14 százalék járulékot kellene fizetnie.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.