Páva büntetőfeljelentést tesz a „zavaros buszeladások” miatt

Büntetőfeljelentést tesz Pécs polgármestere a „zavaros buszeladások” ügyében. Páva Zsolt keddi közleményében úgy fogalmazott, „sem a város, sem pedig az itt élők érdekeit nem szolgálja a buszok eladása. Ezért a város büntetőfeljelentést tesz az ügyben, mert meg kell tudnunk, kit terhel a felelősség, hogy a közgyűlés felhatalmazása nélkül eladták a város buszait.”<br /><br /><a href="/portal/642464"><strong>• Gyors kivizsgálást ígér Páva a „trükkös” buszeladás kapcsán</strong></a>

MNO
2009. 06. 16. 12:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes polgármester kedden megkérte Varga Pétert, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatóját, hogy részletesen számoljon be a hétfői felügyelőbizottsági (feb) ülés eredményéről és döntéséről. A feb-nek a „zavaros buszeladásokkal” kapcsolatban kellett határoznia. Mint írja, nem kaptott kielégítő magyarázatot a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. vezetőitől. Páva Zsolt véleménye szerint a holdingban „döntésképtelenség uralkodik, és megint csak időhúzás folyik a tisztázatlan és érthetetlen buszeladások ügyében, Pécsnek és a pécsieknek azonban erre nincs idejük”.

A városvezető úgy gondolja, hogy sem a város, sem pedig a pécsiek rövid és hosszú távú érdekeit nem szolgálja a buszok eladása. Ezért úgy döntött, hogy kedden a város büntetőfeljelentést tesz az ügyben, mert meg kell tudni, kit, kiket terhel a felelősség, hogy tulajdonosi döntés és hozzájárulás, illetve a közgyűlés felhatalmazása nélkül eladták a város buszait. Páva elvárja, hogy mielőbb kiderüljön, személy szerint kit vagy kiket terhel ezért a felelősség. „A jövőben hatékonyabb munkát és alaposabb vizsgálatot várok el a város cégeinek vezetőitől. Nem engedhetjük meg egyetlen társaságnak sem, hogy elherdálják Pécs és a pécsiek közvagyonát. Minden döntésüknek a város érdekeit kell szolgálnia, hogy a pécsiek nyerjenek”– írja közleményében Páva Zsolt.

Ismert, a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. és a Mecsekbusz Kft. tulajdonában lévő PK Zrt. a közelmúltban 2,2 milliárd forintért adta el mintegy 150 buszból álló járműparkját a PK Zrt. és egy másik cég által létrehozott társaságnak, melynek azóta bérleti díjat fizet a járművekért.

(OS)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.