Simor nyilatkozatában egy luxusautó is megbújt

A hiányzó befektetések mellett egy Mercedes is előkerült a Magyar Nemzeti Bank elnökének módosított vagyonnyilatkozatából. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/645403" target="_blank"><strong>• Simor megúszta a vagyonnyilatkozati eljárást</strong></a>

MNO
2009. 06. 23. 22:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simor András ciprusi cégének saját tőkéje 1,3 milliárd forint volt 2008. december 31-én a még nem auditált mérleg alapján. A jegybankelnök Magyarországon bejegyzett családi cégének saját tőkéje 2007 végén 114 millió forint volt, tavaly év végén viszont már csak 3 millió. A különbözet rá eső részét Simor András osztalékként vette ki.

A kiegészített vagyonnyilatkozatból az is kiderül, a kft. tulajdonában volt a Simor András személyes használatában álló Mercedes.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökének kérésére kiegészített vagyonnyilatkozat már olvasható a parlament honlapján. A módosított dokumentumot a bizottság elnöke kielégítőnek találta, ezért Géczi József Alajos nem rendelte el a vagyonnyilatkozati eljárás megindítását Simor András ellen.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.