időjárás 11°C Helga 2022. október 3.
logo

Az NBH is segített a rendőrségnek Budaházy ügyében

MNO
2009.06.18. 14:00

A Nemzetbiztonsági Hivatal kezdettől fogva szorosan együttműködött a Nemzeti Nyomozó Irodával abban az ügyben, amelynek eredményeként szerdán őrizetbe vették Budaházy Györgyöt – közölte a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodája csütörtökön. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/644274"><strong>• Hiller és Kóka elleni támadás szervezésével gyanúsítják Budaházyt</strong></a>

Az iroda közleményében azt írta: Budaházy Györgyöt egyebek között azzal gyanúsítják, hogy egy több főből álló csoportot alakítva, országgyűlési képviselők elleni támadásokkal, ezeknek a képviselőknek a megfélemlítésével kívánt parlamenti döntéseket befolyásolni. Mint írták, „csoportja, a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg a gyanú szerint összefüggésbe hozható több közszereplő házánál elkövetett robbantással vagy gyújtogatással is.”

A Nemzetbiztonsági Hivatal erre kijelölt munkatársai a Nemzeti Nyomozó Iroda beosztottaival együtt, egy vegyes csoportban dolgoztak az ügyön, amely a mostani őrizetbe vételhez vezetett –áll a közleményben. Budaházy Györgyöt szerdán vették őrizetbe; a Központi Nyomozó Főügyészség országgyűlési képviselők elleni támadások szervezésével, továbbá terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsítja.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.