időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Elfogták a gyerekeket molesztáló bébiszittert

MNO
2009.06.29. 10:08

Gyerekeket molesztáló férfit fogott el a rendőrség Budapesten, az ügynek akár húsz sértettje is lehet – jelentette be a IV. kerület rendőrkapitánya hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Baranyi József alezredes elmondta: a hajléktalan férfi bébiszitterként hirdette magát egy közösségi portálon, majd a rábízott gyerekeket molesztálta. A rendőrségen egy anya tett feljelentést márciusban, miután kétéves gyereke elmondása szerint a férfi fajtalankodott vele.

A férfit úgy fogták el, hogy telefonon felhívták, és bébiszitteri munka ígéretével egy bölcsődéhez csalták. A férfi tagadja a bűncselekményt elkövetését, de a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A nyomozás során a rendőrség áttekintette a férfi kapcsolatait a közösségi portálon, és további húsz olyan esetet talált, amikor megtörténhetett a bűncselekmény. Baranyi József elmondta, hogy minden bizonnyal tovább fog bővülni a sértettek köre. Az eddigi adatok szerint a férfi hozzátartozójának fiát, lányát is molesztálta. A gyanúsított három hónapos csecsemőtől kétéves gyerekig vállalt gyerekmegőrzést a fővárosban és Pest megyében, vélhetően azért, hogy a gyerekek ne tudjanak beszámolni a velük történtekről. A rendőrség a gyanúsított nevét nem hozza nyilvánosságra, de a rendőrség hivatalos oldalán közzéteszi a fényképét.

A kapitány megjegyezte: a kerületben idén ez volt a negyedik ilyen feljelentés. A rendőrség szemérem elleni erőszakkal gyanúsítja a férfit, annak is a minősített esetével, mivel a férfi a felügyelete alatt álló gyerek sérelmére követte el a bűncselekményt.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.