időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Négyszer belelőtt, majd kórházba vitte

MNO
2009.06.17. 18:41

Ritka, hogy valaki a fejére céloz kispuskával az áldozatának, majd miután nem tudja megölni, kórházba viszi. Az ügyészség szerint ez történt tavaly szeptemberben Lajosmizsén, egy alsólajosi tanyán, amiért vádat is emeltek.

A tanya tulajdonosa 2006 nyarától két éven át külföldön dolgozott, ezért befogadta a házába a lajosmizsei, 31 éves K. L.-t és feleségét, hogy vigyázzanak az épületre. A házaspár szívességből ott lakhatott még akkor is, amikor a gazda hazatért. A tanya tulajdonosa állatok eladásából egymillió forintra tett szert, amit szobájában tartott. Lakói viszont nehéz anyagi helyzetben voltak, olykor a gazda segítette ki őket, akinek 300 ezer forinttal tartoztak.

K. L. a lövöldözés előtti napon, a gazda távollétében magához vett annak szobájából 620 ezer forintot, majd a feleségével együtt elment a tanyáról. Másnap úgy döntött, hogy megöli a tanya gazdáját, így előzve meg a 620 ezer forint ellopása miatt várható következményeket, s megszabadul a 300 ezer forintos adósságtól is.

Visszatért Alsólajosra, távolból figyelve, hogy a gazda mit csinál. Egy 5,6 milliméter kaliberű, Long Rifle kispuska volt nála. A nyomozás nem tudta kideríteni, hogy kié volt a kispuska, amit korábban is a tanyán tartottak. K. L. célzott lövést adott le a gazda fejére, aki a disznóól kerítésénél tartózkodott. A lövedék a csontos szemgödör orri lágy részébe hatolt, a gazda pedig néhány percre megvakult. A szobájába botorkált, ahol visszanyerte látását, és észlelte, hogy nincs meg a pénze. Elindult, hogy a 300 méterre lévő telephelyen segítséget kérjen. K. L. eközben kétszer szemből mellkason lőtte, a golyók a kulcscsont alatt és felett hatoltak a mellüregbe, közvetlen életveszélyt okozva. A gazda állva maradt és továbbment. K. L. hátulról is meglőtte, a golyó a lapockát találta el, a sértett pedig összeesett.

K. L. az autójába emelte a sebesültet, s a kórházban kötött ki vele. A nyomozás nem tudta megállapítani, hogy eredetileg is ez volt-e a szándéka. Tény viszont, hogy a tettes a halál bekövetkezését megakadályozta azzal, hogy orvoshoz vitte a sértettet. Ezért nem emberölési kísérlettel, hanem életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják. Hozzátéve persze a lopást, a lőfegyverrel való visszaélést, feleségénél pedig az orgazdaságot, mert a lopott pénz egy részét ő költötte el.

(baon.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.