időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Nyitott ablakon át akcióztak a tolvajok

MNO
2009.06.23. 15:09

Több millió forint értékű dohányterméket tulajdonítottak el a Sátoraljaújhelyi Dohánygyárból azok a gyanúsítottak, akik rendőrkézre kerültek – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t kedden.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: ismeretlen tettesek június közepén a helyi dohánygyárból egy nyitva hagyott ablakon keresztül 11 zsák, azaz összesen 220 kilogrammnyi dohánykeveréket tulajdonítottak el. Ezzel kétmillió forintot meghaladó kárt okoztak. A nyomozás során további olyan adatok is felmerültek, amelyek már egy ezt megelőző májusi lopásra is utaltak – tette hozzá. Elmondta: a sátoraljaújhelyi rendőrök megállapították, hogy a dohánytermékek eltulajdonítását két csoport követhette el. Az első csoport – amelynek tagjai bemászva jutottak be a területre, és úgy hajtották végre a bűncselekményt – sátoraljaújhelyi elkövetőkből állt. A tettesek lakásán a házkutatások során hétzsáknyi vanília illatú dohányt foglaltak le.

Kihallgatásuk során a három ember a bűncselekmény elkövetését beismerte. A másik csoport tagjai egy a dohánygyárnak szolgáltatást végző partnercég alkalmazottai, akik közül egy ember lakásának kazánházában a nyomozók az eltulajdonított dohánytermékek rostálására, minőségi szétválasztására szolgáló eszközöket, valamint szárítóberendezéseket foglaltak le. Ezen csoport tagjainál megtartott házkutatások során további hatzsáknyi dohányt találtak – közölte a szóvivő. Hozzátette: itt a rendőrök lopás megalapozott gyanújával két embert hallgattak ki gyanúsítottként, míg több személy orgazdaként került a nyomozók látóterébe. Mivel az ügyben jövedéki visszaélés gyanúja is felmerült, a nyomozók a szükséges intézkedések megtétele és eljárások lefolytatása érdekében értesítették a sátoraljaújhelyi vámhivatal szakembereit is. Gaskó Bertalan felhívta a figyelmet arra, hogy a dohánygyárakból kikerülő hulladék különösen ártalmas az egészségre.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.