Botrány: fegyelmi eljárás indul a 200 százalékos haszon miatt + Képek

Fegyelmi eljárás indul a Kaposvári Egyetemhez tartozó Egészségügyi Centrum lemondott vezetője ellen a pénzért végzett rákdiagnosztikai szűrések miatt. Egyben kezdeményezik a vezető által kötött szerződés felmondását is azzal a céggel, amely bérbe vette a gépeket. Mint ismert, a botrányos esetről elsőként a Magyar Nemzet számolt be, cikkünk kapcsán indult belső vizsgálat.<br /><br /><strong><a href="/portal/648035" target="_blank">• Üzlettárs kapta gebinbe a CT-t</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/648173" target="_blank">• Felfüggesztik a térítéses vizsgálatokat a Kaposvári Egyetem egészségügyi centrumában</a></strong><br /><strong><a href="/portal/649189" target="_blank">• „Beavatkozásra van szükség az egészségügyben”</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/649196" target="_blank">• Rákdiagnosztika soron kívül, pénzért: lassan lezárul a vizsgálat</a></strong>

MNO
2009. 07. 27. 10:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kft.-ben egyébként maga Bogner Péter is tulajdonos, aki meg sem várva a vizsgálat eredményét, már múlt héten beadta lemondását. Az általa kötött megállapodás lehetővé tette, hogy a magáncég hétvégente pénzért szűrést végezzen az egyetem adófizetők által fenntartott gépein.

A kft. 200 százalékos hasznot is húzhatott azokból a betegekből, akik hajlandóak voltak fizetni azért, hogy ne kelljen várniuk 2-3 hónapot. November elejéig Repa Imre, a Kaposi Mór Kórház főigazgatója vezeti az Egészségügyi Centrumot.

Fotók: Magyar Nemzet/Székelyhídi Balázs

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.