MSZP-s szál a Gripen-ügyben

Egy újabb, MSZP-t érintő dokumentumot mutatott be az osztrák Format hetilap, amely a Gripen-beszerzések miatt indított vizsgálatokról számolt be. Eszerint Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter kabinetfőnöke, Zámbori Mihály többször is találkozott az Ausztriában korábban őrizetbe vett Pouilly gróffal. A szaktárca közölte, nincsenek információi az állítólagos megbeszélésekről.

Magyar Nemzet
2009. 07. 31. 6:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Ferencnek, a Medgyessy-kormány MSZP-s honvédelmi miniszterének kabinetfőnöke többször is tárgyalt a fegyverlobbista Alfons Mensdorff-Pouillyval, aki ellen Ausztriában büntetőeljárás folyik, és akinek neve a magyarországi Gripen-üzletek kapcsán is felmerült – írta a Heti Világgazdaság az osztrák Format hetilapra hivatkozva. A HVG szerint a fegyverkereskedelemben érdekelt üzletember 2005 őszén Budapesten találkozott Zámbori Mihály akkori helyettes államtitkárral. Minderre egy dokumentumból lehet következtetni, amely a panamai bejegyzésű, ám Genfben működő Valurex International SA havi jelentésének egyik oldala. A papíron a „találkozók” és „kulcsfontosságú döntéshozók találkozása” rubrikában szeptember 13-i dátummal szerepel Pouilly gróf és a magyar kormánytag találkozójáról bejegyzés.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) miniszteri kabinetfőnökének neve még egyszer felbukkan október 10-i dátummal, akkori budapesti tárgyalópartnere azonban egy bizonyos Richard Smith és Turján Barbara (ő Mensdorff-Pouilly gróf cégeiben tűnt fel ügyvezetőként) mellett Josef Bernecker, az Alinak becézett gróf állítólagos társa, korábban tábornoki rangban az osztrák légierő parancsnoka – írja a Magyar Nemzet pénteki számában, melyből további részleteket tudhat meg az ügyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.