Újabb 30 milliós végkielégítési botrány a BKV-nál?

Újabb BKV-s végkielégítési ügyre bukkant a közrádió: több mint 30 millió forinttal távozott az igazgatótanács elnökének főtanácsadója. Futó Sándorral Tótfalusi György igazgatósági elnök kötött szerződést. A két férfinak közös üzleti érdekeltsége van. <br /><br /><a href="/portal/660272" target="_blank"><strong>• BKV-milliók az „utasverő” cégnek<br /></strong><strong>• Lefejezik a BKV irányítótestületeit</strong></a> <br /><strong><a href="/portal/660181" target="_blank">• A „komoly gazdasági érdek” tartja felszínen a BKV-t?</a></strong> <br /><strong><a href="http://mno.hu/portal/660162" target="_blank">• Ki tudja hol áll meg? – Senki nem akarja felügyelni a BKV-t</a></strong>

MNO
2009. 09. 03. 8:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzleti érdekeltségeibe tartozó személlyel kötött tanácsadói szerződést a BKV Igazgatótanácsának elnöke – tudta meg a közrádió. Tótfalusi György Futó Sándort elnöki főtanácsadójaként alkalmazta. Mint ismeretes, az azóta elbocsátott, addig viszont Tótfalusi jobb kezének számító Futó Sándor több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a közlekedési vállalattól.

Futó, illetve Molnár László vezérigazgatói főtanácsadó felmentését tavasszal egyébként maga Kocsis István vezérigazgató kezdeményezte. Kocsis kinevezése előtt a BKV vezérigazgatói székére – a hírek szerint – még Futó is pályázott. A dokumentumok alapján most kiderült, a közlekedési vállalat igazgatósági elnökének és Futó Sándornak több közös üzleti érdekeltsége is van. Futó Sándor tanácsaiért havonta 1 millió 420 ezer forintot, és annak 150 százalékos prémiumát kapta.

(MR)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.