A MÁV-elnök botrányos munkakezdése

Andrási Miklós MÁV-elnökké történt kinevezése után a vasúttársaság szerződést kötött azzal a céggel, amelynek Andrási volt az igazgatója – értesült lapunk. A Bajnai-kormány egyébként éppen az új MÁV-vezértől várta az állami társaság rendbetételét. A Magyar Nemzet birtokában lévő vállalkozási szerződés szerint a Grid CEE Tanácsadó Zrt. öt és fél millió forint plusz áfáért vállalta a „szakértői közreműködést” a MÁV villamosenergia-ellátó tevékenységének önálló társaságba történő kiszervezésében – írja a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2009. 10. 07. 8:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződés egyik pontja értelmében a vállalkozás kijelentette, hogy a MÁV-tól független, befektetéseiben nem érdekelt, és nincsenek a két társaság viszonyában összeférhetetlenségi okok. A MÁV pedig vállalta például, hogy a Grid által „tervezet formájában kiadott írásos vagy szóbeli jelentésekre, prezentációkra, következtetésekre és tanácsokra nem támaszkodik”. A szerződés szerint ebben azért állapodott meg a két cég, mert a tervezeteken „további munka vagy változtatás válhat szükségessé”. A Grid Zrt. egyébként elsősorban vezetői, pénzügyi, befektetési és adótanácsadással, pénzügyi vállalkozások alapításával foglalkozik – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.