Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Kolompár azt sem tudja, mivel vádolják + Videó + Képriport

Még szerdán is a kiskunmajsai munkahely-támogatási pénzekről kérdezte a kecskeméti bíróság Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőjét – a hétfői tárgyaláson ugyanis nem tudták befejezni ezt a vádpontot. A vád szerint a helyi roma érdek-képviseleti szervezet jogosulatlanul használt fel, illetve hamis számlákkal igazolt 7,2 millió forintot.

MNO
2009. 11. 18. 11:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


Kolompár Orbán állítólag még 2004 őszén több alkalommal utasította arra az OCÖ pénztárát, hogy különböző összegeket fizessen ki neki utólagos elszámolásra. Így több mint ötmillió forintot vett fel, amivel később nem számolt el, a pénzt pedig nem fizette vissza.

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól felvett pénzekkel kapcsolatban az OCÖ elnöke továbbra is azzal védekezik, hogy nem vett részt a projekt bonyolításában. A hétfői, hatórás meghallgatással ellentétben Kolompár szerdán már nem emlékezett, hogy mikor írta alá a pályázatot. A hét elején még 2006. december 7-ét jelölte meg, most arra hivatkozott, hogy kicsit nagyot hall, és fáradt volt a két nappal ezelőtti jegyzőkönyvezésen – tájékoztatott a Hír TV helyszíni tudósítója.

Arra a kérdésre, hogy a felesége gyakran hoz-e veszteségekkel járó döntéseket (a Zor Kft. ügyvezetője Kolompár Orbánné), az OCÖ-elnök azt válaszolta: majd a harmadrendű vádlott ad választ. Kolompár annak ellenére nem tud a pénzmozgásról, hogy a cégben 50 százalékos tulajdonnal bír.

Az ügyész afelől is érdeklődött, mit gondolt a vádlott, hogyha nincs pénze a Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezetnek, akkor a számlákat miből tudják majd kifizetni – erre Kolompár nem adott egyértelmű választ. A tárgyalás ezen szakaszában volt egy érdekes fejlemény, miszerint az OCÖ-elnök nem tudta pontosan, hogy mivel vádolják. Ötperces technikai szünetet kellett tartani, a védője elmagyarázta, hogy mekkora összegről van szó – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.